De Dierenwinkel

Ales van voor en over uw huisdier

Zoeken

advertenties

alsa-nature Premium hondenwebshop

Huisdierexpress.nl

Dieren nieuws

Pet QR introduceert penning met QR-code

Pet QR introduceert penning met QR-code om vermist huisdier sneller te herenigen met baasje

Pet QR heeft een lichtgewicht dierenpenning met QR-code ontwikkeld die ervoor zorgt dat vermiste huisdieren sneller thuis zijn. Met de camera van iedere smartphone kan de vinder de QR-code van de penning scannen om de gegevens van de hond of kat én die van de eigenaar te achterhalen. Wanneer de QR-code gescand wordt, ontvangt de eigenaar een sms. Ook kan de GPS-locatie gedeeld worden. Huisdieren worden hierdoor sneller herenigd met hun baasjes. Van iedere verkochte penning wordt een euro gedoneerd aan de Dierenbescherming. 

Lees meer: Pet QR introduceert penning met QR-code 

Samenwerking WILDLANDS met IVN Natuureducatie

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen en IVN Natuureducatie hebben vanmorgen een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de komende vier jaar. Hiermee wordt IVN dé educatiepartner van WILDLANDS. Het doel is om gezamenlijk jaarlijks 30.000 scholieren naar het park te trekken.

Het dierenpark noemde begin 2020 al dat educatie en samenwerking met scholen als speerpunten worden gezien voor het komende jaar. Het park wil een breder onderwijsaanbod, passend bij WILDLANDS.

Lees meer: Samenwerking WILDLANDS met IVN Natuureducatie 

Gratis gebitscheck honden en katten in Den Helder

Dankzij een goede voorbereiding op advies van de dierenarts kon gebit van hond Diesel gereinigd worden

 Onderzoek naar gebitsverzorging in aanloop naar maand van het gebit; Gratis gebitscheck honden en katten in Den Helder

Gebitsproblemen zijn de nummer 1-ziekte bij honden en katten. Toch blijven veel van deze problemen ook in Den helder onontdekt. Ook hond Diesel stonk al een tijd uit zijn bek. Dit bleek te komen door gebitsproblemen. Hij is inmiddels behandeld. Tijdens de Maand van het Gebit kunnen alle honden en katten een gratis gebitscheck krijgen bij Sterkliniek Dierenartsen Den Helder. Omdat huisdiereigenaren de signalen van gebitsproblemen niet altijd herkennen lopen veel honden en katten ongemerkt rond met pijn in de bek. Zo blijkt uit onderzoek naar gebitsverzorging van huisdieren onder ruim 1.500 huisdiereigenaren.

Lees meer: Gratis gebitscheck honden en katten in Den Helder

Spreeuw op één bij vogelteldag

Invasie van gaaien terug te zien in de telling

 

gaaiTijdens de internationale vogelteldag de Euro Birdwatch vandaag is de spreeuw het vaakst geteld. In totaal vlogen er vandaag  spreeuwen over ons land. De kolgans eindigde op de tweede plaats, gevolgd door de vink. In heel Europa gingen vandaag vogelaars naar buiten om de najaarstrek in kaart te brengen. In ons land werd op ruim 160 plekken geteld, Vogelbescherming Nederland verzamelt samen met trektellen.nl de gegevens. Dit jaar werden minimaal 566.813 vogels gezien, verdeeld over 208 soorten. Het is de 24e keer dat Vogelbescherming de Euro Birdwatch in Nederland organiseert.

Lees meer: Spreeuw op één bij vogelteldag

Word Bijengastdocent!

De wilde bij heeft het moeilijk.

Meer dan de helft van de 358 soorten in Nederland is bedreigd. IVN Natuureducatie vindt het belangrijk om het verhaal van de bij ook aan kinderen te vertellen, zij zijn immers de beschermers van de toekomst. Daarom organiseert IVN Zeeland een cursus Bijengastdocent op 18 december en 8 januari bij Terra Maris in Oostkapelle. Bijengastdocenten worden opgeleid om gastlessen in het basisonderwijs te geven over bijen. Ze leren kinderen hoe belangrijk en leuk bijen zijn, en wat leerlingen kunnen doen om bijen te helpen.

Lees meer: Word Bijengastdocent!