Het-Dierenplein.nl

Ales van voor en over uw huisdier

Zoeken

advertenties

Huisdierexpress.nl

Dieren nieuws

Word Bijengastdocent!

De wilde bij heeft het moeilijk.

Meer dan de helft van de 358 soorten in Nederland is bedreigd. IVN Natuureducatie vindt het belangrijk om het verhaal van de bij ook aan kinderen te vertellen, zij zijn immers de beschermers van de toekomst. Daarom organiseert IVN Zeeland een cursus Bijengastdocent op 18 december en 8 januari bij Terra Maris in Oostkapelle. Bijengastdocenten worden opgeleid om gastlessen in het basisonderwijs te geven over bijen. Ze leren kinderen hoe belangrijk en leuk bijen zijn, en wat leerlingen kunnen doen om bijen te helpen.

Lees meer: Word Bijengastdocent!

Spreeuw op één bij vogelteldag

Invasie van gaaien terug te zien in de telling

 

gaaiTijdens de internationale vogelteldag de Euro Birdwatch vandaag is de spreeuw het vaakst geteld. In totaal vlogen er vandaag  spreeuwen over ons land. De kolgans eindigde op de tweede plaats, gevolgd door de vink. In heel Europa gingen vandaag vogelaars naar buiten om de najaarstrek in kaart te brengen. In ons land werd op ruim 160 plekken geteld, Vogelbescherming Nederland verzamelt samen met trektellen.nl de gegevens. Dit jaar werden minimaal 566.813 vogels gezien, verdeeld over 208 soorten. Het is de 24e keer dat Vogelbescherming de Euro Birdwatch in Nederland organiseert.

Lees meer: Spreeuw op één bij vogelteldag

Rambam wint 'Oscar' voor dierenwelzijn

 Het televisieprogramma Rambam van BNN-VARA heeft de House of Animals Awards 2019 gewonnen.

Dat is een 'Oscar' voor media die op een uitzonderlijke manier aandacht hebben besteed aan dieren(welzijn). De uitslag werd tijdens het House of Animals gala in de Rode Hoed in Amsterdam bekend gemaakt.

Rambam werd door de vakjury als winnaar gekozen vanwege hun mediaproductie over de verkoop van exotische dieren in Nederland en het gemak waarmee iedereen een krokodil of roofdier kan aanschaffen. De juryleden, bestaande uit presentatrice Loretta Schrijver, filmmaker Eddy Terstall, bioloog David van Gennep, mediawetenschapper Maarten Reesink en reclamemaker Joeri Jansen prijzen de makers vanwege hun lef en creativiteit.

Lees meer: Rambam wint 'Oscar' voor dierenwelzijn

Zaterdag 5 oktober internationale vogelteldag

Miljoenen vogels boven Nederland

 Zaterdag 5 oktober is de Euro Birdwatch, de internationale vogelteldag

 Het is een van de meest spectaculaire natuurfenomenen: begin oktober vliegen miljoenen vogels tijdens de najaarstrek over ons land heen. Op zaterdag 5 oktober aanstaande vindt daarom de jaarlijkse internationale vogelteldag, de Euro Birdwatch, plaats. Tijdens de Euro Birdwatch wordt in heel Europa op hetzelfde moment trekvogels geteld. In Nederland gebeurt dit op meer dan 150 telposten. Vogelbescherming maakt op zaterdagavond in samenwerking met trektellen.nl de top 10 van meest getelde trekvogels in ons land bekend.

Lees meer: Zaterdag 5 oktober internationale vogelteldag

Een hond hoort niet in bed

De liefde voor onze hond is SOMS te Groot

pup op tasJij op de bank, je hond ernaast. Jij op bed, je hond aan het voeteneind. En jij een jas aan, je hond ook. Onze liefde voor huisdieren groot is. Soms te groot of zelfs grenzeloos. Dat stelt de De Raad voor Dieraangelegenheden (RDA) in een rapport.

 "Een hond hoort niet in bed", volgens 'De Staat van het Dier', dat is geschreven door de adviesraad van landbouwminister Carola Schouten. 

Gezinsleden

'Gezelschapsdieren worden gezien als gezinsgenoten en nemen de rol in van vriendjes en speelmakkers', schrijft de raad, 'in sommige gevallen zelfs de rol van kinderen en levenspartners'.

Lees meer: Een hond hoort niet in bed