Het-Dierenplein.nl

Ales van voor en over uw huisdier

Zoeken

advertenties

Huisdierexpress.nl

Herfstvertier in DierenPark Amersfoort

Het is volop herfst  in DierenPark Amersfoort

Fel gekleurde blaadjes, kastanjes en paddenstoelen… het is volop herfst en dat merken ook de dieren in DierenPark Amersfoort. “Ons park ligt midden in het bos en het is mooi om te zien hoe de dierbewoners elk op hun eigen manier omgaan met de veranderingen van de seizoenen”, vertelt Dierverzorger Lotte Gielen. “Dieren die de dwarrelende blaadjes extra leuk vinden, verrassen wij daarom af en toe met extra veel blad dat elders in het park is verzameld.”

Lees meer: Herfstvertier in DierenPark Amersfoort

Dierendag weekend in DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort staat dit hele weekend in het teken van dierendag.

“Bij ons is het natuurlijk elke dag dierendag”, vertelt dierverzorger Christel Broekman. “Maar vandaag is de aftrap van een speciaal weekend waarin kinderen zelf ervaren hoe het is om dierverzorger te zijn.”

 Een aantal kinderen mocht vanmorgen helpen met het verzorgen van de reuzenschildpadden in het Amersfoortse dierenpark. “Wat komt er allemaal kijken bij het verzorgen van zo’n enorme schildpad? De kinderen leerden er alles over”, vertelt de dierverzorger. “Ook mochten zij de schildpadden eten geven én hielpen zij om deze oeroude reuzen een frisse douche te geven.”

Lees meer: Dierendag weekend in DierenPark Amersfoort

Burgers’ Zoo ontvangt een 51-jarige olifanten vrouwtje

ZWEEDSE OLIFANT EMIGREERT NAAR HET ZUIDEN

Burgers’ Zoo ontvangt op 23 augustus 2019 een 51-jarige olifantenkoe uit Kolmarden (Zweden) als maatje voor een 53-jarige Arnhemse olifantenkoe

Burgers Zoo ontvangt een 51 jarige olifanten vrouwtjeVrijdag 23 augustus 2019 arriveert een 51-jarige Azatische olifantenkoe uit de dierentuin van Kolmarden (Zweden) in Burgers’ Zoo. Dit oudere vrouwtje gaat in Arnhem een reeds aanwezige 53-jarige olifantenkoe gezelschap houden. De olifant was tijdelijk alleen in het Arnhemse dierenpark, na de euthanasie van een ander oud olifantenvrouwtje op woensdag 24 april 2019.

Lees meer: Burgers’ Zoo ontvangt  een 51-jarige olifanten vrouwtje