De Dierenwinkel

Ales van voor en over uw huisdier

Zoeken

advertenties

alsa-nature Premium hondenwebshop

Huisdierexpress.nl

WILDLANDS heropent de poorten

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is zeer verheugd dat na overleg met de Veiligheidsregio en burgemeester Eric van Oosterhout het park toestemming heeft gekregen om weer gasten te ontvangen.

Dierenparken zien er prachtig uit in deze tijd van het jaar, alles groeit en bloeit en het is dé tijd van veel jonge dieren. Het dierenpark staat dan ook te popelen om bezoekers weer een leuke dag uit te kunnen aanbieden! Samen met de Club van Elf (Nederlandse Dag Attracties) heeft de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) het protocol ‘Veilig Samen Uit’ opgesteld. Het protocol biedt drie garanties omtrent de anderhalve meter afstand tussen huishoudens, goede informatievoorziening en extra hygiënemaatregelen. ‘Veilig Samen Uit’ zal, in afstemming met de veiligheidsregio’s gerealiseerd worden in de dierentuinen.

Lees meer: WILDLANDS heropent de poorten

DierenPark Amersfoort bereidt zich voor op heropening

De instructie ‘blijf zoveel mogelijk thuis’ is inmiddels versoepeld naar 'vermijd drukte'. In overleg met burgemeester en veiligheidsregio werkt DierenPark Amersfoort dan ook toe naar een gedoseerde heropening van het park. “Wanneer wij precies opengaan, bekijken wij dus in overleg met hen. We zien erg uit naar het moment dat we weer bezoekers kunnen begroeten in ons park en gaan zorgen voor een veilig dagje samen uit”, aldus de directie van DierenPark Amersfoort.  

Lees meer: DierenPark Amersfoort bereidt zich voor op heropening 

MANNELIJK RUND MET VROUWELIJK UITERLIJK

Burgers’ Zoo heeft vrijdagochtend 22 november 2019 een volwassen mannelijke banteng (Aziatische rundersoort) met opvallend vrouwelijk uiterlijk ontvangen

Nieuwe bantengstier 3 Koninklijke Burgers’ Zoo heeft vrijdagochtend 22 november 2019 een volwassen bijna 8-jarige bantengstier met een opmerkelijk vrouwelijk uiterlijk uit de dierentuin van München ontvangen. Bij deze Aziatische rundersoort is de vachtkleur bij volwassen mannetjes namelijk zwart en bij vrouwtjes kastanjebruin. Vanwege de hormonale invloed van een tijdelijk anticonceptiemiddel beschikt deze volwassen stier bij binnenkomst echter over een kastanjebruine vacht.

Lees meer: MANNELIJK RUND MET VROUWELIJK UITERLIJK